Att välja en auktoriserad verkstad

shutterstock_367010054

Att lämna in bilen på service med jämna intervall är mycket viktigt för att hålla uppe bilens livslängd och kan identifiera problem innan de börjar göra allt för stor skada. Man har många alternativ när det gäller att lämna över bilen till en verkstad, men man ska inte låta sig luras av lägre priser, det är alltid värt att använda sig av en auktoriserad verkstad.

Så vad är en auktoriserad verkstad? Kort och gott så är det en verkstad som har officiellt tillstånd från en eller flera biltillverkare att utföra service på och reparera deras bilar. Detta betyder även att verkstadens personal har fått specifik utbildning för att hantera dessa bilmärken och har även tillgång till diagnosdatorer och program som är utvecklade att undersöka och hitta problem med specifika bilmärken och modeller.

En verkstad kan vara auktoriserad för ett enskilt bilmärke eller för flera. Icke-auktoriserade verkstäder kan påstå att de har samma kompetens och information som tillåter dem att göra samma typer av service och underhåll på bilar, och kan dessutom göra detta till lägre kostnader. Detta är dock oftast osant. När man tittar på utvecklingen inom bilindustrin så ser man ett större och större krav på datorer och diagnosverktyg när det kommer till service, och en icke-auktoriserad verkstad kommer mest troligt inte ha tillgång till dessa. Har en verkstad inte tillgång till rätt verktyg kan de feldiagnostisera ett problem eller till och med missa det helt och hållet.

För mer tips om hur man på bästa sätt tar hand om sin bil så kan man vänta sig till sajter som ViBilägare. De har artiklar, filmer och även en podcast där de talar om allt möjligt som gäller bilar.